Search

FOLKEMØDET KOMMER TILBAGE I SIN FULDE FORM I 2022

Folkemødet 2022 bliver et stort Folkemøde i sin fulde form på Bornholm den 16.-19. juni 2022. Hundredvis af organisationer, græsrødder, politiske aktører og erhvervsliv er allerede i fuld gang med planlægningen. Tilmelding for eventarrangører åbner den 8. november 2021.


Masser af politiske events, mennesker og debatter i fire dage på Bornholm. Folkemødet 2022 vender tilbage i fuldt format. I år var Folkemødet præget af corona-restriktioner med store begrænsninger på antallet af deltagere på Bornholm og mange digitale debatter.

Folkemødet 2022 bliver et Folkemøde, som vi kender det, forklarer direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup:

”Folkemødet kommer tilbage i sin fulde form i 2022. Det glæder vi os helt utrolig meget til. Det bliver Folkemødet, som vi kender og elsker det, og vi kommer uden tvivl også til at fejre, at vi endelig kan samle tusindvis af mennesker igen og debattere vores samfund,”

Folkemødet bliver til i et samarbejde med hundredvis af foreninger, virksomheder, kulturliv, interesseorganisationer og politiske partier, og planlægningen er allerede i fuld sving.

”8. november 2021 åbner vi for tilmeldingerne for de organisationer, der vil være eventarrangører på Folkemødet. Vi kan allerede nu sige, at vi forventer et stærkt og varieret program skabt af en bred vifte af organisationer, som vil sætte både de store og mere smalle samfundstemaer på dagsordenen. Og det vil fortsat være kernen i Folkemødet som Danmarks største demokratifestival, nemlig at uge 24 på Bornholm er samlingsstedet, hvor vi mødes på tværs af sektorer og siloer og lader os inspirere af hinanden – fra grøn omstilling og iværksætteri til sundhed og arbejdsmarkedsforhold,” siger Camilla Laudrup.

Foreningen Folkemødet planlægger efter et stort rykind på Bornholm i 2022, ligesom før coronaen, men tager også erfaringer med videre fra det corona-tilpassede Folkemøde – blandt andet en festivalplads med mere plads til fordybelse og samtaler, ligesom et begrænset antal af Folkemødets hundredvis af events i Allinge vil blive streamet på folkemødet.dk, så resten af landet kan følge med.

Foreningen Folkemødet vil i den kommende måned fortælle mere om planerne på folkemødet.dk.

FAKTA

  • Folkemødet 2022 er den 16.-19. juni 2022 i Allinge

  • Ønsker man at deltage på Folkemødet som eventarrangør, kan man ansøge om plads fra den 8.-19. november via folkemødet.dk

  • I oktober måned præsenterer Foreningen Folkemødet yderligere planer og detaljer vedr. Folkemødet 2022

  • Normalt deltager omkring 60.000 i Folkemødet, men i 2021 betød corona-restriktioner et mindre og indhegnet folkemøde med 8000 deltagere, mens ca. 1 mio. mennesker fulgte med på tværs af TV2, DR og folkemødet.dk

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix