Search

Folkemødet opruster med UV-teknologi i kampen mod COVID-19

I denne uge er der Folkemøde i Allinge på Bornholm og online. Folkemødet har i år indgået et samarbejde med EFSEN UV &EB Technology i kampen om at reducere risikoen for smitte blandt oplægsholdere og debattører på Folkemødets 13 scener. EFSEN leverer både bænke og barer der desinficerer.


Folkemødet hylder demokratiet, dialogen og nærheden mellem politikere og borgere. I år er Folkemødet både fysisk i Allinge og online. Og for at mindske risikoen for smitte har Foreningen Folkemødet indgået et samarbejde med EFSEN.

Trods det, at vi er godt på vej ud af pandemien og ind i en New Normal, skal vi jo nok forvente, at vi også fremover skal forholde os til smittefare, hygiejne og rengøring. En af de positive ting, som pandemien har vist os, er hvad desinfektion kan gøre for at styrke folkesundheden til gavn for hele samfundet. Det er derfor et meget positivt skridt i den retning, at Folkemødet vælger at implementere den kendte UV-teknologi til alle deres scener, hvor der afholdes debatter og oplæg”, siger Thomas Efsen fra EFSEN UV &EB Technology i Holte.

Den nordsjællandske ingeniørvirksomhed leverer to løsninger, som begge er testet og godkendt af Syddansk Universitet på SARS-CoV-2. Formålet er at nedbringe smitterisikoen, på og ved de 13 scener på Folkemødet. Der vil på hver scene blive opstillet en UV BENCH, som er designet af Kasper Salto og udviklet i samarbejde med EFSEN UV &EB Technology. Bænken fungerer således, at både personalet og de personer, som skal på scenen, kan få desinficeret remedier som f.eks. mikrofoner, tablets, computere, mobiler. På bare 10 sekunder er disse remedier nulstillet for virus og bakterier. UV BENCH, som er et nyt bud på moderne dansk møbeldesign, er shortlistet til Danish Design Award. Bænken vil indgå, som en del af scenografien, som debattører, politikere, meningsdannere og andre kan anvende. Derudover leverer EFSEN UV &EB Technology en UV BAR til personalet omring scenerne, så de hurtigt kan desinficere områder mellem besøgsblokkene.

For mere information: Thomas Efsen, Managing Director, thomas@efsen.dk, +45 26 71 00 50.
Læs mere om EFSEN her www.uvcbyefsen.com eller UV BENCH her www.uvbench.com