Search

Janni Pedersen og Anders Breinholt bliver værter på Folkemødet


Et erfarent makkerpar bliver værter på Folkemødets hovedscene i år. Janni Pedersen og Anders Breinholt tager imod publikum på Bornholm og bag skærmen med til tre dages tætpakket folkemødeprogram.

Folkemødet bliver i år både digitalt og for et begrænset antal siddende gæster under åben himmel på Bornholm. Folkemødets hovedscene bliver produceret af TV 2 News og sendt live på folkemødet.dk den 17.-19. juni, så hele landet har mulighed for at komme til folkemøde. Værterne Janni Pedersen og Anders Breinholt fra TV 2 er begge to erfarne folkemødedeltagere, da de har været med helt fra Folkemødets start for 10 år siden.

”Jeg har været med i alle ti år, de første som reporter for TV 2 Nyhederne, siden som vært på TV 2’s morgennyheder og det faste debatprogram NEWS & Co., så det bliver en anderledes og dejlig udfordring nu at skulle styre den store scene i det bedste selskab med Anders Breinholt”, siger Janni Pedersen og roser sin medvært:

”Jeg har været venner med Anders Breinholt i mange år, men forelskede mig i ham som interviewer, da han tog partilederne i krydsild sammen med Poul Erik Skammelsen ved TV 2’s folkemøde i maj 2019. Han kan gå tæt på enhver partileder med humor og charme og en frækhed, som kan være en anelse svær for en nyhedsvært. Men jeg må konstatere, at han fik nogle bedre svar, end vi gør i den klassiske form. Så jeg glæder mig til at stå på scenen med Anders Breinholt. Og så glæder jeg mig i det hele taget til at komme tilbage til Allinge, hvor jeg har tilbragt dele af juni de sidste ti år. Også min 50-års fødselsdag for snart tre år siden. Jeg kunne ikke være blevet fejret bedre og et bedre sted.”

Janni Pedersen har siden 2001 haft et væld af roller på TV 2, både som vært på morgennyhederne på TV 2 News, Go’ Morgen Danmark og er for nyligt begyndt som vært på Go’ Aften Live.

Anders Breinholt, der for længst har fejret 10-års jubilæum på sit eget program ’Natholdet’, ser frem til at være vært for det 10. Folkemøde:

"Jeg glæder mig enormt meget til at være en del af Folkemødet 2021. Jeg har haft fornøjelsen af at være en del af Folkemødet siden det startede tilbage i 2011, men i år er selvfølgelig ekstra spændende. I lyset af verdens gang det sidste år, bliver det nogle jomfruelige dage, hvor alt er anderledes og så alligevel ikke. Og så glæder jeg mig til at have min gode kollega Janni Pedersen ved min side, det kan simpelthen ikke gå galt. Vel mødt i Allinge eller digitalt.”

Et coronatilpasset Folkemøde

Det coronatilpassede Folkemøde bliver i år for et meget begrænset publikum i Allinge der skal vise coronapas og sidde ned under åben himmel og opleve folkemødedebatter på en af folkemødets scener. Det indhegnede folkemødeområde er opdelt i fire separate sektioner med op til 500 siddende personer i hver, hvor hovedscenen har sin egen sektion med siddende publikum.

Billetsalget er i skrivende stund i fuld gang, og der er stadig ledige billetter til mange programblokke, men skulle man opleve at der bliver udsolgt til favoritdebatten, så fortvivl ikke for Folkemødet sørger for at livestreame 7 ud af 12 scener på folkemødet.dk, ligesom en bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet, som man også kan følge på folkemødet.dk. TV 2 News sender partiledertalerne fra Folkemødets hovedscene, ligesom både Lippert’ og News & Co. rykker ind på Folkemødets hovedscene og ud til hele Danmark. DR gør også klar til at dække Folkemødet.

Blandt nogle af de mest populære debattemaer på årets folkemøde er genstart af den grønne omstilling, sundhedspolitik, genstart af erhvervslivet, socialpolitik og uddannelsesforhold, ligesom Verdensmålene får en central plads på årets Folkemøde.

 

FAKTA:

 • Folkemødet er 17.-19. juni 2021 og bliver både digitalt og demokrati under åben himmel i Allinge.

  I Allinge vil hovedscenen og 11 debatscener i åbne telte være hjertet af Folkemødet ’21 fordelt i fire sektioner på et indhegnet Folkemødeområde med udsigt over Østersøen.

 • Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker. TV2 News producerer hovedsceneprogrammet til folkemødet.dk samt dele af programmet til TV2 News. Seks af debatscenerne bliver streamet til folkemødet.dk, så alle har mulighed for at følge med fra hele landet.

 • Folkemødeområdet er indhegnet og opdelt i fire, adskilte sektioner, som hver har 3-4 debatscener med plads til hver ca. 150 siddende publikum under åben himmel. Hovedscenen har egen sektion. Hver sektion har op til 500 siddende publikum udenfor fordelt foran de forskellige scener. Hver sektion har særskilt indgang/udgang, toiletfaciliteter, bar og madboder.

 • Der er åbent for billetbooking til Folkemødet 2021 via folkemødet.dk Det foregår efter først-til-mølle. Der er, pga. Covid-19-restriktioner, få billetter. Der er et billetgebyr på 29 kr., når man booker billet. Billetten er personlig og må ikke videregives til andre, da vi bruger kontaktinfo på billetten til evt. smitteopsporing. Man kan kun booke billet til ét debatscenesprogram om dagen. Det er muligt at booke billetter for op til fire personer ad gangen.

 • Man kan skrive sig på venteliste til billetter. Ventelistebilletter bliver frigivet 2. juni 2021.

  Har man fået billet til en debatscene i Allinge, skal man som publikum senest 1 time før arrangementets start, men gerne 2 timer før, ombytte billet til et armbånd i et af Folkemødets billetkontorer, enten i Rønne Lufthavn eller på Sverigesvej i Allinge. Her skal der forevises billet, ID, coronapas eller negativ test, jf. myndighedernes retningslinjer.

 • Hver dag tilbyder Folkemødet tre særskilte programblokke - et morgenprogram, et middagsprogram og et aftenprogram med events på 12 scener. Mellem hver programblok er der publikumsskift – og god tid til at rengøre og spritte af inden næste programblok med et nyt publikum under åben himmel. Man må kun booke billet til en programblok om dagen.

 • En bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet torsdag den 17. juni 2021, som man kan følge på folkemødet.dk. Det gælder eksempelvis IDA, Danske Regioner og Dansk Folkeoplysnings Samråd. Det samlede program for Folkemødet i Allinge med de mange digitale events fra hele landet offentliggøres 2. juni.