Search

KLIMA, SUNDHED OG INTERNATIONAL POLITIK I TOP PÅ ÅRETS FOLKEMØDE

Hundredvis af organisationer melder i disse timer deres events og temaer ind til Folkemødets program. Vidt forskellige temaer kommer i spil, og grøn omstilling, sundhed og international politik er i top.


Folkemødet på Bornholm er kendt for at være landets absolut største demokratifestival, hvor beslutningstagere og borgere inspirer hinanden på tværs af vidt forskellige temaer og dagsordner. Også i 2022 vil Folkemødet byde på et bredt felt af temaer, events og debattører, ligesom DR og TV2 News som vanligt rykker ind på havnen i Allinge med egne scener, hvorfra de sender en hel række programmer fra Folkemødet.  

Grøn omstilling, sundhed og international politik ligger i top  

Klima, energi og grøn omstilling vil være blandt Folkemødets største temaer i år. Det er tydeligt, allerede inden alle de mange hundrede eventarrangører har meldt deres endelige program ind. Sundhed og omsorg ligger også i 2022 helt i top over eventtemaer, mens international politik som noget nyt forventes at blive et varmt emne, der spænder fra debatter om situationen i Ukraine til EU-forsvarsforbehold.  

Folkemødet er demokrati under åben himmel, og tusindvis af deltagere kan glæde sig til et bredt program på bådene, molerne, i telte og restauranter og på de mange scener, som vil blive fyldt med samtaler og debat om vores fælles samfund. Temaerne uddannelse, forskning, finans og innovation er også markante på årets Folkemøde, ligesom kulturliv og demokrati er blandt årets store temaer.

Statsministeren åbner Folkemødet

Statsminister Mette Frederiksen åbner Folkemødet 2022 på Folkemødets hovedscene torsdag den 16. juni klokken 11.00. Hovedscenen bliver i løbet af Folkemødet på skift indtaget af de politiske partier og deres respektive partiledere. Se programmet her. Man kan også møde partierne under hele Folkemødet på partiernes egne folkemødelokationer på og omkring ’Cirkuspladsen’.  

Folkemødet forventer op mod 2000 forskellige events, og det endelige program er klar på Folkemødets hjemmeside den 10. maj, hvor man kan gå på opdagelse i de mange forskellige events og planlægge sit eget folkemødeprogram.  

Folkemødet foregår i Allinge på Bornholm den 16. – 19. juni 2022.

Der er fri adgang til alle events.