Search

KULTURUGE 2022: BORNHOLM SOM KUNSTNERISK INSPIRATION

Tirsdag den 20 september kl. 19.00 er der Kultur-talk i Folkemødehuset. Mød leder af scenograflinjen på Scenekunstskolen i København, Rikke Juellund, og skuespiller Ken Vedsegaard, der fortæller hvad Bornholm kan give af inspiration til kultur, teater og kunst. 


Skuespiller Ken Vedsegaard blev landskendt som en af de bærende hovedroller i ’Krøniken’ og har siden lavet masser af film og teater. Nu er københavnerdrengen, der startede sin kunstneriske karriere på stenbroen i Vesterbro Ungdomsgård, flyttet til Bornholm for at finde ro i naturen og etablere sig her. Her er han optaget af lyrik, sprog og hvad naturen og Bornholm kan bringe af inspiration også i kunstnerisk sammenhæng.

Rikke Juellund havde været væk i 15 år, men opdagede så til sin store glæde, at der var brug for scenografi på Bornholms Theater og i Kyllingemoren til sommerrevy.

Hør deres personlige historier og anekdoter om overraskelser, barrierer, glæder og sorger - og hvad Bornholm kan give i form af kunstnerisk inspiration. 

Anette Vestergård er journalist på Tidende er moderator. Anette er kendt for at have et godt bid og let til latter. Lars Christiansen, som er med i bestyrelsen i GIK og forfatter på revyen i Allinge, giver et nummer på bornholmsk dialekt og med guitar.

Arrangementet er en del af Bornholms Kulturuge og er arrangeret i samarbejde mellem Folkemødet og Gang i Kulturen på Nordbornholm. Vi giver en øl, vand og lidt lette snacks. Arrangementet foregår i Folkemødehuset, Sverigesvej 1, Allinge og starter kl. 19.00.

Foto: Henrik Malchau