Search

Make Sense sender digitalt demokrati til hele Danmark

Make Sense er ny partner på Folkemødet. De skal sikre, at debatterne i Allinge bliver live-streamet, så alle i Danmark kan deltage og følge med i festivalen. I samarbejde med Foreningen Folkemødet står de for streaming af seks af Folkemødets 12 scener i Allinge.

Folkemødet 2021 bliver demokrati under åben himmel og digitalt på folkemødet.dk – et hybridarrangement, hvor man sikrer at flest muligt kan deltage, når man ikke kan samles som normalt til Folkemødet på Bornholm. Det betyder, at debatterne fra en række af de tolv debatscener i Allinge bliver live-streamet, og at man kan være med til Folkemødet uanset hvor man befinder sig – live eller on demand.

TV2 News producerer Folkemødets Hovedscene, og til at løfte opgaven med at live-streame fra seks debatscener, har Foreningen Folkemødet indgået et partnerskab med film- og tv-produktionsselskabet Make Sense. På den måde er Make Sense med til at sikre, at indholdet i Folkemødet når ud til så mange som muligt:

”Vi er utrolig glade for partnerskabet med Make Sense. Det er jo en vigtig opgave, de skal løse med at live-streame så meget indhold på én gang. Det stiller store krav til kompetencer og kapacitet, og vi er glade for, at Make Sense har sagt ja til at løfte den vigtige opgave”, siger direktør for Folkemødet, Camilla Laudrup.

Debatterne i Allinge bliver streamet på folkemødet.dk, og er både tilgængelige live eller tidsforskudt on demand. For Make Sense er det en vigtig demokratisk opgave, der skal være med til at genstarte den demokratiske samtale efter et år med COVID-19. Direktør i Make Sense, Murad Ahmed, uddyber:

”Jeg synes, det er rigtig spændende at være med til at sikre den demokratiske debat under pandemien. Vi har stor erfaring med streaming- og virtuelle konferencer, og det føles ekstra vigtigt i den her tid, at vi mødes på tværs af meninger. Derfor er jeg rigtig glad for og stolt af partnerskabet med Folkemødet”.

Udover live-streamede events i Allinge, byder det digitale program på folkemødet.dk også på live-streamede events fra hele landet den 17. juni. Her kan alle debatarrangører afholde egne digitale events.

FAKTA:

  • Folkemødet er 17.-19. juni 2021 og bliver både digitalt og demokrati under åben himmel i Allinge. I Allinge vil hovedscenen og 11 debatscener i åbne telte være hjertet af Folkemødet ’21 fordelt i fire sektioner på et indhegnet Folkemødeområde med udsigt over Østersøen.

  • Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker. TV2 News producerer hovedsceneprogrammet til folkemødet.dk samt dele af programmet til TV2 News. Seks af debatscenerne bliver streamet til folkemødet.dk, så alle har mulighed for at følge med fra hele landet.

  • Folkemødeområdet er indhegnet og opdelt i fire, adskilte sektioner, som hver har 3-4 debatscener med plads til hver ca. 150 siddende publikum under åben himmel. Hovedscenen har egen sektion. Hver sektion har op til 500 siddende publikum udenfor fordelt foran de forskellige scener. Hver sektion har særskilt indgang/udgang, toiletfaciliteter, bar og madboder.

  • Der er åbent for billetbooking til Folkemødet 2021 via folkemødet.dk Det foregår efter først-til-mølle. Der er, pga. Covid-19-restriktioner, få billetter. Der er et billetgebyr på 29 kr., når man booker billet. Billetten er personlig og må ikke videregives til andre, da vi bruger kontaktinfo på billetten til evt. smitteopsporing. Man kan kun booke billet til ét debatscenesprogram om dagen. Det er muligt at booke billetter for op til fire personer ad gangen.

  • Man kan skrive sig på venteliste til billetter. Ventelistebilletter bliver frigivet 2. juni 2021.

    Har man fået billet til en debatscene i Allinge, skal man som publikum senest 1 time før arrangementets start, men gerne 2 timer før, ombytte billet til et armbånd i et af Folkemødets billetkontorer, enten i Rønne Lufthavn eller på Sverigesvej i Allinge. Her skal der forevises billet, ID, coronapas eller negativ test, jf. myndighedernes retningslinjer.

  • Hver dag tilbyder Folkemødet tre særskilte programblokke - et morgenprogram, et middagsprogram og et aftenprogram med events på 12 scener. Mellem hver programblok er der publikumsskift – og god tid til at rengøre og spritte af inden næste programblok med et nyt publikum under åben himmel. Man må kun booke billet til en programblok om dagen.

  • En bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet torsdag den 17. juni 2021, som man kan følge på folkemødet.dk. Det gælder eksempelvis IDA, Danske Regioner og Dansk Folkeoplysnings Samråd. Det samlede program for Folkemødet i Allinge med de mange digitale events fra hele landet offentliggøres 2. juni.