Search

Mød oppositionslederen Sviatlana Tsikhanouskaya fra Belarus på Folkemødet

Demokratier er under pres verden over. Men hvad kan Danmark gøre for at hjælpe de mennesker som forsøger at kæmpe for at skabe demokrati i deres land? Det kan oppositionslederen fra Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya blandt andet svare på. Mød hende og andre politiske aktivister på Folkemødet.

Dansk Institut for Partier og Demokrati inviterer til debat.

Autokratier vinder frem globalt, og nu er der flere autokratier end demokratier i verden. Myanmars demokratisk valgte regering blev væltet ved et militærkup og nu holder verden vejret, mens borgere og aktivister tager kampen op mod militæret. I Mali hjalp hæren oberst Goita med at afsætte præsidenten og få sig selv erklæret præsident i stedet. I Belarus får en træt opposition ny opmærksomhed fordi ”Europas sidste diktator” Alexander Lukasjenko mener han kan tillade sig at beordre andre landes civile fly til at lande.

Det sætter Dansk Institut for Partier og Demokrati (DIPD) fokus på, på årets Folkemøde. Og på scenen får de selskab af tre modige politiske aktivister fra Belarus, Myanmar og Syrien.

Direktør i DIPD, Lisbeth Pilegaard, mener:

”Det bliver spændende at høre, hvordan det er at arbejde for demokrati i et land med diktatur. Jeg glæder mig til at kunne stille spørgsmål til Sviatlana; det får vi en unik mulighed for på den Internationale Scene på Folkemødet i år. Det sætter også vores eget demokrati i perspektiv at have mulighed for at snakke med både oppositionslederen fra Belarus, og aktivister fra Myanmar og Syrien”.

Eventet foregår lørdag den 19. juni kl. 11:15 på Scene 11. Book billet her.