Search

Nemme pakkerejser og ny camp skal få flere unge til Folkemødet

Tuborgfondet og Folkemødet er gået sammen om at gøre det nemmere for unge at komme på Folkemødet. Nu åbner booking til en helt ny camp for mere end 1000 unge mellem 16 og 30 år, pakkerejser med billig og nem transport til Bornholm og muligheden for at lave egne events på Folkemødet.


Ung Agenda er et partnerskab mellem Tuborgfondet og Folkemødet, og skal over de næste år engagere endnu flere unge i Folkemødet. Ambitionen for Ung Agenda er at sikre unges deltagelse i den demokratiske debat, og styrke dialog på tværs af generationer. Målsætningen er at projektet bidrager til, at hver femte deltager i 2026 er mellem 16 og 30 år, så unges deltagelse bliver repræsentativ på Danmarks største demokratifestival

HELT NYT CAMP OMRÅDE MED UDSIGT TIL HAMMERSHUS

Vi ved, at besvær med at finde transportløsninger og overnatning afholder nogle unge fra at deltage i Folkemødet. Samtidig ønsker mange unge at indgå i et fællesskab om det at tage til Folkemødet. Nu gør Ung Agenda det både nemmere og billigere for unge at blive en del af Folkemødets fællesskab allerede, når rejsen til Bornholm begynder” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

Senere på ugen åbner Folkemødet 2022 for bookinger til et helt nyt campområde, Camp Ung Agenda, med plads til over 1000 unge.

På Tuborgfondets hjemmeside kan man booke pakkerejsen, der indeholder både overnatning og transport til Folkemødet. Samtidig får unge muligheden for at få deres egne events på Folkemødets scener.

Camp Ung Agenda ligger på Naturstyrelsens pragtfulde naturområde med udsigt til Hammershus, hvor mere end 1000 unge forventes at slå deres telt op under Folkemødet 2022. Campen ligger en smuk gåtur på 30 minutter fra hovedscenen, og der vil køre gratis shuttlebusser fra Folkemødepladsen til Camp Ung Agenda. På camp området vil der være demokratitalks, musik og muligheder for at komme i stemning til Folkemødet. 

BILLIG PRIS OG SÆRFÆRGE

Som en del af Ung Agenda kan unge komme frem og tilbage fra København til Folkemødet, samt overnatte på Camp Ung Agenda for 495 kr. Det vil også være muligt at tilkøbe bus fra Aarhus og Odense.

Der vil være en hel række busafgange fra København til Bornholm onsdag den 15. juni morgen og formiddag med færger videre til Bornholm. Der er også indsat en særfærge udelukkende for unge onsdag formiddag. På særfærgen vil der være talks, events og musik. Hermed vil fællesskabet om Folkemødet starte allerede på sejlturen fra København til Folkemødet. Læs mere her.

Senere på ugen åbner Folkemødet 2022 for bookinger til det nye campområde, Camp Ung Agenda, samt pakkerejser.

FLERE UNGE PÅ FOLKEMØDETS SCENER

Ung Agenda vil skrue op for unges stemmer på Folkemødet og gøre plads til flere unge på Folkemødets scener.

”Vi ser frem til, at flere unge indtager Folkemødet – både på vores særfærge, vores nye camp og på Folkemødets scener. Vores demokrati har brug for, at vi fremmer samtalerne på tværs af generationer, og det skal Danmarks største demokratifestival være rammen for,” siger Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet

Læs mere om, hvordan man får sit event på Folkemødet her.

Ansøgningsfrist er 21. marts.

FAKTABOKS

Tuborgfondet og Folkemødet har indgået et partnerskab, Ung Agenda, der over de næste fem år skal sikre at hver femte deltager på Folkemødet skal være mellem 16 og 30 år.

Nu kan unge booke en pakkerejse tur retur København- Folkemødet samt overnatte på den nye Camp Ung Agenda for 495 kroner. Der går også busser fra Århus og Odense.

Senere på ugen åbner Folkemødet 2022 for bookinger til et helt nyt campområde, Camp Ung Agenda, med plads til over 1000 unge.

Den 15. juni er indsat en særfærge kun for unge, der tyvstarter Folkemødet med musik og events

 

Om Tuborgfondet

Tuborgfondet styrker unges muligheder for at realisere deres drømme og idéer sammen med andre unge og få indflydelse på fremtidens bæredygtige samfund. Fondet uddeler ca. 60 mio. kr. om året inden for fire indsatsområder, herunder demokrati. Tuborgfondet skruer op for unges stemme og deltagelse, for et demokratisk samfund skal genopfindes og gøres stærkt af hver ny generation. Vi støtter aktiviteter, der fremmer unges indflydelse i samfundet og demokratiske processer, og som styrker deres oplevelse af, at deres mening og engagement tæller.

Om Folkemødet

Det primære formål med Folkemødet er at styrke det danske demokrati ved at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere. Med sine 65.000 deltagere er Folkemødet en af Danmarks største demokratiske begivenheder. Folkemødet foregår hvert år i uge 24 i havnebyen Allinge på Bornholm, som omdannes til et mødested, hvor borgere, partier, foreninger, erhvervsliv og organisationer kan mødes på tværs af generationer, politiske og sociale skel for at dyrke den demokratiske samtale. Folkemødet 2022 bliver afholdt 16.-19. juni 2022.