Search

NETCOMPANY SKABER RAMMERNE FOR DIGITALT DEMOKRATI PÅ FOLKEMØDET

Netcompany udvikler ny digital platform til Folkemødet, så alle kan deltage og følge med, når Folkemødet 2021 gennemføres både digitalt og under åben himmel på Bornholm. Sammen med Foreningen Folkemødet vil de skabe rammerne for demokratiske samtaler via digitale værktøjer.


Folkemødet 2021 udkommer i en coronatilpasset form, hvor en ny digital platform skal danne rammen om demokrati-debatterne i Allinge og resten af landet. Med live-streamede debatter i Allinge, online møder, digital interaktion og live-streamede events fra hele landet bliver folkemødet.dk indgangen til at deltage på Folkemødet. Så selvom alle ikke kan mødes i Allinge i 2021, har hele landet alligevel mulighed for at tage til Folkemøde.

Programmet i Allinge byder på partiledertaler, politiske debatter, kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

 

Folkemødet 2021 udkommer i en coronatilpasset form, hvor en ny digital platform skal danne rammen om demokrati-debatterne i Allinge og resten af landet. Med live-streamede debatter i Allinge, online møder, digital interaktion og live-streamede events fra hele landet bliver folkemødet.dk indgangen til at deltage på Folkemødet. Så selvom alle ikke kan mødes i Allinge i 2021, har hele landet alligevel mulighed for at tage til Folkemøde.

Programmet i Allinge byder på partiledertaler, politiske debatter, kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

På Folkemødet.dk kan alle debatarrangører torsdag den 17. juni bidrage med digitale, live-streamede events samt med forproducerede events alle Folkemødets dage. Det er således på denne side, man kan se det fulde program for Folkemødet, sammensætte sit eget program, samt følge med og deltage i live-streamede events og se eller høre on-demand debatter.

Netcompany har gennem de seneste år været partner på Folkemødet og har løbende bistået med at styrke og udvikle den digitale infrastruktur for demokratifestivalen. I år tager de skridtet videre og udvikler den platform, som Folkemødet 2021 skal gennemføres på.

Netcompanys administrerende direktør, André Rogaczewski, begrunder samarbejdet:

“Vi er stolte af at indgå i et tæt partnerskab med Folkemødet, hvor vi er med til at finansiere og etablere den digitale løsning til hele Danmarks demokratifestival. Det har aldrig været vigtigere at understøtte debat og samtale på tværs af Danmark og danskerne. Den digitale løsning vil sætte rammerne for de fysiske scener i Allinge og arrangementer rundt i landet - til glæde for både deltagere, debattører, gæster, virksomheder og samarbejdspartnere. Vi vil gøre vores bedste for at udbrede og forlænge den demokratiske samtale, så alle kan være med”.

Folkemødet.dk er klart med nyt design og funktioner nogle uger før Folkemødet, der afholdes torsdag den 17. juni til lørdag den 19. juni. Så kan man ikke være til stede i Allinge, kan man sidde på sin arbejdsplads eller hjemme i sofaen og deltage i debatterne via afstemninger, digitale møder, chat m.m. På den måde muliggør den nye digitale platform, at alle kan deltage i årets Folkemøde online - uanset eventuelle myndighedsrestriktioner.

 

 FAKTA:

  • Folkemødet 2021 afholdes den 17.-19. juni – i Allinge og digitalt på folkemødet.dk.

  • På Folkemødet.dk kan man opleve det fulde program for Folkemødet, sammensætte eget program, følge med og deltage i live-streamede events og se eller høre on-demand debatter.

  • Folkemødet følger de til enhver tid gældende myndighedsrestriktioner og anbefalinger.

  • I Allinge vil hovedscenen og en række temascener være hjertet af Folkemødet ‘21. Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

  • Torsdag den 17. juni kan alle bidrage med digitale, live-streamede events fra hele landet.

  • Regeringen har nedsat en ekspertgruppe, der medio april skal komme med forslag til, hvordan større forsamlinger, festivaler o.lign. arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt hen over sommeren. Anbefalingerne skal derefter danne grundlag for forhandlinger mellem folketingets partier, der resulterer i de endelige restriktioner for events som Folkemødet.

  • Når restriktionerne for Folkemødet 2021 er på plads, vil Foreningen Folkemødet tre dage efter offentliggøre programmet for det fysiske arrangement i Allinge 2021. En uge efter myndighedernes udmelding åbner Folkemødet for billetbestilling til årets gæster.

ET FOLKEMØDE, HVOR ALLE KAN KOMME TIL ORDE

Hos Foreningen Folkemødet er man meget glade for det tætte samarbejde med Netcompany. Et samarbejde, der muliggør gennemførslen af et hybrid Folkemøde, som genstarter de demokratiske samtaler, der er essensen af Folkemødet.

Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet, forklarer:

“Vi er meget glade og taknemmelige for samarbejdet med Netcompany, som skaber helt nye muligheder for demokratisk dialog og bred deltagere – også i en coronatid. Vi har som samfund brug for at genstarte dialogen mellem erhvervs-, kultur- og åndsliv, mellem borgere og beslutningstagere. Vi ser frem til med denne digitale udvidelse at afholde et Folkemøde i en foranderlig tid. Et Folkemøde, hvor alle kan deltage, og alle har mulighed for at komme til orde”.

STOR INTERESSE FOR AT DELTAGE

Den 24. marts var der deadline for at ansøge om fysisk deltagelse i Allinge blandt Folkemødets arrangører. Her melder Foreningen om stor opbakning og interesse fra arrangører. Ligeledes er der allerede stor interesse i at deltage med digitale aktiviteter, hvor deadline for tilmelding er den 14. maj.

Og selvom der fortsat er usikkerhed omkring de endelige rammer for Folkemødet i Allinge, giver de aktuelle genåbningsplaner Foreningen Folkemødet et optimistisk syn på afholdelsen af begivenheden, hvor man håber at kunne samle så mange som muligt i Allinge og digitalt.