Search

NY DIREKTØR I FORENINGEN FOLKEMØDET ER PETER CHRISTIANSEN, NATIONALDIREKTØR I MELLEMFOLKELIGT SAMVIRKE

Peter Christiansen skal stå i spidsen for Danmarks største demokratifestival, Folkemødet. Han tiltræder stillingen som direktør den 1. februar 2023.


Foreningen Folkemødet har ansat Peter Christiansen som direktør, hvor han nu får ansvaret for at lede, udvikle og afholde demokratifestivalen. Peter Christiansen kommer med mange års erfaring indenfor civilsamfundet, senest som nationaldirektør i Mellemfolkeligt Samvirke, og tidligere som sekretariatschef i Globalt Fokus.

Peter Christiansen ser frem til at styrke demokratiet og dialogen mellem borgere og beslutningstagere, når han skal stå i spidsen for Folkemødet.

”Demokratiet er vigtigere nu end nogensinde før – vi skal både passe på det, udvikle det og bringe det i spil i Danmark og ude i verden. Folkemødet er efter min mening noget af det vigtigste i kampen for demokratiet og det glæder jeg mig virkelig meget til at være del af – samtidig glæder jeg mig til at bruge endnu mere tid på Bornholm, som jeg elsker at besøge”, udtaler Peter Christiansen.

Også i Foreningen Folkemødets bestyrelse er der stor glæde over at kunne byde Peter velkommen. Her ser man frem til samarbejdet og til at kunne trække på Peters mangeårige erfaring som leder. Formand i Foreningen, Vibe Klarup, udtaler:

”Peter er kendt i vide kredse for sin visionære kraft og sin store evne til at samle mange forskellige aktører om fælles mål. Folkemødet får en meget inspirerende frontfigur som kan fortsætte udviklingen af Folkemødet og bidrage til at styrke vores demokratiske samtale og fælles handlekraft. Vi glæder os i bestyrelsen meget til at arbejde sammen med Peter.”

Internationalt udsyn
Udover markante evner indenfor ledelse og engagement, både af samarbejdspartnere, medarbejdere og frivillige, kommer Peter Christiansen også med årelang erfaring indenfor internationalt arbejde og med et internationalt udsyn. Han har tidligere været udstationeret i Tanzania i 3,5 år og i Jordan i 2,5 år hvor han arbejdede med unge aktivister og flygtninge under og efter det arabiske forår. Inden tiltrædelsen som sekretariatsleder i Globalt Fokus, var han programdirektør i International Civil Society Centre i Berlin.

Netop den internationale del af Folkemødet er de seneste år blevet større, hvor flere og flere organisationer med internationalt fokus deltager. Det er da også en del af Folkemødets overordnede strategi, at man selvfølgelig er centreret omkring det danske demokrati – men med et internationalt udsyn.


Peter Christiansen glæder sig at til at bringe sine erfaringer og kompetencer i spil, når man over de kommende år skal styrke den internationale del af Folkemødet. Han udtaler:

”Jeg har arbejdet det meste af mit liv med demokrati og borgerinddragelse og jeg ved hvor vigtigt det er at alle deltager og bliver hørt. Det er vigtigt at have institutioner og rammer, men endnu vigtigere at borgere, organisationer, erhvervsliv og civilsamfundet blander sig og mødes om de fælles udfordringer - og her er Bornholm og Folkemødet fuldstændigt unikt.”


Peter Christiansen tiltræder som direktør den 1. februar. Han er uddannet MA i oplevelsesledelse og MA i Education Management.

Folkemødet 2023 afholdes den 15.-17. juni 2023.

Peter Christiansen – CV

Mellemfolkeligt Samvirke: Nationaldirektør (2021-2022)

Globalt Fokus: Sekretariatsleder (2017-2021)

International Civil Society Centre (ICSC), Berlin: Direktør (2015-2017)

Arab Regional Initiative: Regional direktør for Action Aid’s program i Mellemøsten, bosat i Jordan (2013-2015)

Training4Change: Global direktør for Actions Aid’s uddannelsesprogram, bosat i Tanzania (2010-2013)