Search

Politiken er ny mediepartner og udgiver Folkemødets avis

Når Folkemødet løber af staben 17. til 19. juni 2021 er det med et udvidet samarbejde med Politiken i ryggen. Politiken har overtaget produktion og redaktionel udvikling af Folkemødets avis.

Ansvarshavende Chefredaktør på Politiken Christian Jensen udtaler:

”Politiken har været med på Folkemødet siden begyndelsen i 2011, og vores støtte og engagement i Danmarks største demokratifestival er kun vokset gennem årene. Efter et år uden Folkemøde og et underskud af demokratisk samtale mellem borgere og magthavere er det selvfølgelig afgørende, at vi bakker op i 2021. Vi vil opfordre alle vores læsere til at engagere sig i Folkemødet, da den demokratiske samtale er vigtigere end nogensinde før.”

Hos Foreningen Folkemødet er man begejstret for samarbejdet, som direktør Camilla Laudrup forventer kan skabe en masse interesse både op til og under Folkemødet:

”Politiken har i mange år udgivet sit eget folkemødetillæg om lørdagen op til Folkemødet med debatstof, kritisk journalistik, portrætter, satire og programhighlights. Vi ønsker at give Folkemødets officielle udgivelser nyt liv – både visuelt og redaktionelt. Hvem bedre at samarbejde med om det end Danmarks største avis. Og så særligt i år, hvor vi i den grad har brug for på nye måder at nå bredt ud og sikre Folkemødets folkelige forankring.”

Folkemødet bliver i år en hybrid mellem det fysiske og digitale, mellem Bornholm og resten af Danmark. Hovedscenen i Allinge med partiledertaler og fuldt debatprogram vil ligesom folkemødedebatter fra en række temascener torsdag, fredag og lørdag bliver streamet fra Allinge, så alle kan følge med. Torsdag kan folkemødearrangører deltage med streamede events fra hele landet.

Politiken har de sidste to år inviteret til debat og folkefest i Rosengården med op mod 40 debatter i løbet af de tre dage. I 2021 har Politiken valgt at køre deres live-program i PRESSEN i Politikens Hus: ”Vi kører fuldt folkemødeprogram torsdag 17. juni med debatter om klima, velfærd, sundhed, EU, satire og kultur i PRESSEN med livepublikum,” fortæller livechef Lise Ring.

Én folkemødetradition rykker de dog til Allinge fredag 18. juni kl. 19-20: ”Finalen i DM i debat. Det er et tilløbsstykke, som passer perfekt til folkemødets hovedscene, hvor de sidste fire finalister kæmper om titlen,” forklarer Lise Ring. Politiken har afholdt DM i debat i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd siden 2011. I år holdes semifinalen i PRESSEN om torsdagen under Folkemødet, mens finalisterne skal videre til Bornholm for at være med i den store finale om fredagen.

Folkemødets avis udkommer lørdag 12. juni 2021 som et tillæg til Politiken, men optrykkes også i 10.000 ekstra eksemplarer, som distribueres på Folkemødet. Den er tilgængelig som e-avis på politiken.dk og folkemødet.dk og som digitalt indhold på pol.dk/folkemoedet.

Folkemødet vil i 2021 bestå af aktiviteter i Allinge torsdag til lørdag, samt live-streamede debatter fra hele landet om torsdagen. Med stærke mediepartnere, en ny digital platform og demokratiske samtaler i nye hybridformater, kan alle deltage.

Læs mere om mulighederne for annoncering i avisen her