Search

RYKKERTEAM I TRE GENERATIONER

For 5. gang stiller Rykkerteam op for at få Danmarks største demokratifestival på benene. Rykkerteam er en gruppe af frivillige ildsjæle, der år efter år sørger for at Folkemødet kommer op at stå. I år stiller de med tre generationer Hans på 66 år, Per på 36 år og Anton på 9,5 år


Når havnebyen Allinge skal ombygges til Danmarks største demokratifestival, Folkemødet, er det med hjælp fra hundredvis af frivillige. Et hold, der år efter år vender tilbage til Allinge, er Rykkerteam. Rykkerteam kommer for at løse en række faste opgaver, som eksempelvis at bygge trapper og podier. Men de træder også til, når det brænder på, og der opstår akutte opgaver. De løser alt fra strømsvigt til flytning af beton. 

Rykkerteam begyndte tilbage i 2002, hvor de lavede deres første Landsstævne, og så endda på Bornholm. Siden har de været med til at lave en række Landsstævner, hjulpet Verdensholdet og selvfølgelig været frivillige på Folkemødet.

I år stiller rykkerteam med tre generationer. Hans på 66 år, der har været en del af Rykkerteam siden de i 2006 lavede Landsstævne i Haderslev. Per på 36 år, der er søn af Hans, og som også har været en del af Rykkerteam i mange år. Og så har de en rykkerteam debutant med.  Anton på 9,5 år, der er søn af Per og altså barnebarn af Hans.

”Vi ville gerne have en 3-generationsoplevelse sammen, og der valgte vi at tage på Folkemødet, som en del af Rykkerteam. Det er fedt at have Anton på 9,5 år med.  At han kan få lov til at være en del af det fællesskab, der opstår, når vi trækker i den samme trøje. Vi kunne bruge noget tid sammen og få denne her oplevelse med Rykkerteam" fortæller Per, som er manden i midten af de tre generationer.

Rykkerteam plejer ikke at have børn med på holdet på grund af sikkerhed. Men i år har det passet, at Anton har kunne komme med og løse nogle faste opgaver, såsom at sørge for at der er kaffe på kanden, at radioen er sat i opladeren og at der afleveres pant.  Alle opgaver der giver værdi for teamet. På den måde får han en oplevelse sammen med sin far og farfar, mens han samtidig lærer om glæden og værdien ved det at være frivillig.  

Uden frivillige ville der ikke være noget Folkemøde, og vi glæder os til, at der kommer endnu flere frivillige hænder til øen i løbet af de kommende dage.