Search

SOFIE LINDE INDTAGER FOLKEMØDETS NYE BØRNE- OG UNGESCENE

I år springer Børne- og Ungescenen ud for første gang på Folkemødet. Og det bliver selveste Sofie Linde, som skal styre debatterne og være vært for børn, unge og voksne, når de sammen tager fat om emner, der berører børn og unges liv på godt og ondt. Bag Børne- og Ungescenen står Ole Kirk’s Fond, LEGO Fonden, Gerlev Idrætshøjskole og Playful Learning, der sammen ønsker at give børn og unge en tydeligere stemme på Folkemødet.


Fra den 16. til den 19. juni vil Børne- og Ungescenen emme af debatter, leg og samvær, som tilsammen skal gøre børn og unge mere synlige på Folkemødet og bringe deres stemmer tydeligere ind i den demokratiske debat. Det glæder Sofie Linde sig til at være frontkvinde for:

”Folkemødet er en fantastisk demokrati-fest, men for ofte er det os voksne, der sidder og kloger os på emner, der berører børn og unge. Jeg glæder mig vildt til at være med til at sørge for, at vi også får hørt fra børn og unge selv, om hvad de føler, tænker og oplever,” siger Sofie Linde.

Debatter, leg og latter
Børne- og Ungescenen har temaet Trivsel, Leg og Læring, og det er LEGO Fonden, Ole Kirk’s Fond, Gerlev Idrætshøjskole og Playful Learning, som står bag. Ud fra et fælles ønske om at inddrage børn og unge mere aktivt i Folkemødet, har partnerne forvandlet 265 m2 på Kæmpestranden i Allinge til et univers, der danner rammen om debatter, events og legeaktiviteter – for børn, unge og voksne.

”På Børne- og Ungescenen vil vi udforske og udfordre status quo på emner, der berører børn og unge – på godt og ondt. Vi vil inspirere til løsninger og er helt overbeviste om, at de løsninger bliver bedre, når vi inddrager børn og unge. Deres holdninger, følelser og erfaringer er værdifulde og relevante og derfor i centrum for alle vores aktiviteter. Og vi er alle superglade for, at Sofie Linde vil være med til at sætte fut i debatten og være vores dygtige vært,” siger Charlotte Degn, projektleder for Børne- og Ungescenen på vegne af partnergruppen.

Demokrati i børnehøjde
Også direktør for Folkemødet, Camilla Laudrup, ser frem til den nye Børne- og Ungescene:

”For Folkemødet har det længe været et ønske, at børn og unges perspektiver bliver endnu tydeligere i debatten. Det understøtter Børne- og Ungescenen, som styrker et vigtigt demokratiskaspekt til Folkemødet. Det glæder vi os meget til,” siger hun.

Børne- og Ungescenen åbnes torsdag den 16. juni kl. 12 med sang fra eleverne fra Kongeskærskolen i Allinge.

Foto: Lasse Lagoni

PARTERNE BAG BØRNE- OG UNGESCENEN

LEGO Fondens mål er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden – en mission som deles med LEGO Koncernen. LEGO Fonden ønsker at skabe en fremtid, hvor læring gennem leg hjælper børn til at være kreative, engagerede og at kunne lære hele livet igennem. LEGO Fondens arbejde handler om at sætte fokus på legens vigtighed for børns udvikling og gentænke rammerne for læring. I samarbejde med førende eksperter, indflydelsesrige aktører, undervisere og forældre vil LEGO Fonden udstyre, inspirere og aktivere forkæmpere for leg. www.learningthroughplay.com 

Ole Kirk’s Fond arbejder for at fremme livskvaliteten for børn og deres familier. Fonden er almennyttig og blev etableret til minde om LEGO® virksomhedens grundlægger, Ole Kirk Kristiansen. Det sociale område har en særlig plads i Ole Kirk’s Fond, men fonden arbejder også inden for kulturelle, kirkelige, humanitære og uddannelsesmæssige områder. Ole Kirk’s Fond blev stiftet for at gøre Billund attraktiv for medarbejdere og deres familier. Vi støtter stadig lokale ildsjæle og fokuserer i særlig grad på at skabe tryghed, trivsel og udfoldelsesmuligheder for børn – primært på nationalt plan. Ole Kirk’s Fond indgår i samarbejder og partnerskaber, hvor fællesskabet gør alle stærkere. www.olekirksfond.dk 

Gerlev Idrætshøjskole er landets ældste og eksperter inden for bevægelse, kropskultur, leg og fordybelse i, hvad mennesker kan - sammen. Gerlev har siden sin grundlæggelse været stærkt optaget af at udvikle og skabe begejstring ved bevægelse og idræt fri for præstationskrav og med et legende udgangspunkt. Højskolen har været pionér inden for pædagogisk aktivitet i Danmark og arbejder for at udbrede forståelsen for, hvor vigtig og grundlæggende legekulturen er - for børn, unge og voksne. Hvis legen får plads, bliver vi ikke alene gladere – vi bliver bedre rustet til at løse de store samfundsudfordringer: fælles forståelse, fælles udsyn og fælles engagement. www.gerlev.dk 

Playful Learning er et nationalt samarbejde mellem de seks professionshøjskoler i Danmark og LEGO Fonden. Formålet med samarbejdet er at styrke børns kreative og eksperimenterende tilgang til verden og deres livslange lyst til at lære. Playful Learning har fokus på at skabe pædagogisk udvikling baseret på legens kvaliteter og arbejder for at fremme en legende tilgang til børns udvikling og læring i daginstitutioner og skoler og på pædagog- og læreruddannelserne. Læs mere om Playful Learnings udviklingsarbejde på: www.playful-learning.dk