Search

STOR INTERESSE FOR AT DELTAGE PÅ FOLKEMØDET 2022

Den 16.-19. juni 2022 samles borgere og beslutningstagere igen i Allinge til Danmarks største demokratifestival, Folkemødet. Og det bliver et Folkemøde i fuld form. Foreningen bag melder om stor interesse fra organisationer, foreninger, partier mv. efter endt deadline for ansøgning om plads.


Efter en aflysning af Folkemødet i 2020 og et coronatilpasset hybrid-Folkemøde i år, ser Foreningen Folkemødet nu frem til et Folkemøde i fuld form til juni ’22. I november måned har organisationer kunne søge om plads på Folkemødet 2022 og her melder foreningen om stor interesse. Alt fra interesseorganisationer, store og små organisationer til græsrødder, kultur- og erhvervsliv og de politiske partier er klar til at deltage på demokratifestivalen. Antallet af ansøgninger fra organisationer er på niveau med Folkemødet 2019. En begejstret direktør, Camilla Laudrup, udtaler:

”Vi er utrolig glade og stolte over den store interesse, vi her i decemberkulden oplever fra vidt forskellige organisationer for at deltage i Folkemødet til sommer. Vi ser frem til et Folkemøde i fuld form, når vi til juni samles under åben himmel og debatterer vores samfund på tværs af sektorer og ikke mindst på tværs af synspunkter.”

Organisationer ser frem til at deltage på Folkemødet
Folkemødet bliver til i samarbejde med hundredvis af vidt forskellige foreninger, virksomheder og organisationer, der arrangerer events på Folkemødet. Morten Langager, direktør for Politik, Analyse og Kommunikation i Dansk Erhverv, er en af de arrangører, der ser frem til sommerens Folkemøde på Bornholm:

”I Dansk Erhverv glæder vi os til Folkemødet, når det er bedst – Allinge fyldt med tusindvis af gæster og hundredvis af debatter om, hvordan vi gør Danmark til et endnu bedre land at leve i – og verdens bedste land at drive virksomhed i.”

Også hos Dansk Industri glæder man sig til Folkemødets mange formelle og uformelle møder på tværs. Morten Høyer, direktør for PA og Kommunikation, uddyber:

”I DI ser vi meget frem til igen at kunne samles i Allinge til sommer. Folkemødet er en skøn blanding af politikere, meningsdannere, organisationer og helt almindelige politisk interesserede danskere, der samles til uformel debat. For os er Folkemødet en god og intens måde at komme i dialog med dem alle.”

En lang række græsrødder og foreninger har også budt ind på deltagelse på Folkemødet 2022. Hos Danmarks Naturfredningsforening er deltagelse på Folkemødet en vigtig del af foreningens virke. Direktør Lars Midtby forklarer:

”Vi har været med i alle årene og har stor glæde af at deltage i Folkemødet. Vi arrangerer debatter alene og sammen med andre organisationer og har en stor berøringsflade med alle gæsterne, som vi inviterer indenfor til en snak om, hvad Danmarks Naturfredningsforening gør både nationalt og lokalt. Vi mødes med beslutningstagere, de øvrige grønne aktører og erhvervslivet, som i stigende grad ser den grønne omstilling, som en vigtig del af deres forretning. Så, for os, har der ikke hersket tvivl om, vi skulle være med igen.”

Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

Mange grunde til at deltage
De tværgående møder mellem mennesker og meninger og dialogen mellem beslutningstagere og borgere er kernen i Folkemødet. For SIND Landsforeningen for psykisk sundhed byder Folkemødet på en unik mulighed for at komme til orde. Formand Mia Kristina Hansen udtaler:

”At deltage i Folkemødet giver vores medlemmer mulighed for at få en stemme i debatten. Samtidig udvikler vi politiske ideer sammen med velkendte, nye og kommende samarbejdspartnere. Vi glæder os til at deltage igen i 2022.”

Hos PFA er man også opmærksom på de muligheder, som Folkemødet giver. Allan Polack, Group CEO i PFA, udtaler:

”Folkemødet på Bornholm giver os en unik mulighed for at møde vores kunder, samarbejdspartnere og det politiske Danmark på en hyggelig og uformel måde. Sammen med dansk erhvervsliv, politikere og med folket repræsenteret, er det her, vi kan få gang i de gode samfundsdebatter og snakke bæredygtighed, seniorliv, klimavenlig opsparing og et sundere arbejdsliv. Bornholm en god platform når man gerne vil være en del af den offentlige debat,”

Folkemødet afholdes den 16.-19. juni 2022 i Allinge. Ved Folkemødet 2019 deltog omkring 1.200 organisationer og 65.000 mennesker.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix