Search

TUBORGFONDET OG FOLKEMØDET VIL SIKRE UNGES STEMME PÅ FOLKEMØDET

Tuborgfondet og Folkemødet har indgået et partnerskab og vil over fem år engagere 18.000 unge i Folkemødet. Den fælles ambition er at sikre unges repræsentation og styrke unges stemme på Folkemødet.


Med sine op mod 65.000 deltagere er Folkemødet en af de største demokratiske begivenheder i Danmark, hvor borgere, partier, foreninger, erhvervsliv og organisationer mødes for at dyrke den demokratiske samtale mellem borgere og beslutningstagere. Tuborgfondet og Folkemødet vil gerne engagere endnu flere unge i Folkemødet for at understøtte dialog på tværs generationer, og det er ambitionen at sikre, at unges deltagelse bliver repræsentativ på Folkemødet, og at projektet dermed bidrager til, at hver femte deltager på Folkemødet i 2026 vil være mellem 16-30 år.

Sekretariatschef Peter Giacomello ser frem til at invitere flere unge med i samtalerne på Folkemødet:

”Demokrati handler netop om, at alle skal have mulighed for at blive hørt og bruge sin stemme. Derfor er det også vigtigt, at de 16-30-årige bliver endnu stærkere repræsenteret på landets største demokratifestival. Vi glæder os til at samarbejde med Folkemødet om at gøre det nemmere for unge at tage aktiv del i det årlige Folkemøde.”

Flere unge skal inviteres med i debatterne
Over de næste fem år vil Tuborgfondet og Folkemødet gøre det nemmere for unge at deltage i Folkemødet, og der bliver blandt andet åbnet for et nyt campområde, hvor unge kan overnatte billigt og mødes på tværs. Derudover understøtter indsatsen også en række initiativer, hvor unge i fællesskab kan udvikle og afprøve events og debatformater på Folkemødet.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup er glad for partnerskabet med Tuborgfondet, som kan være med til at sikre unges repræsentation på Folkemødet.

”Vi glæder os til at skrue op for unges stemmer på Folkemødet. Folkemødets særkende er jo netop at sikre, at borgere og beslutningstagere mødes på tværs af sektorer og siloer for at inspirere hinanden. Samtaler på tværs af generationer er helt essentielt for vores demokrati. Derfor ser vi frem til at byde endnu flere unge velkommen til landets største demokratifestival,” siger Camilla Laudrup.

Projektet tager fat allerede til Folkemødet i juni 2022, hvor 2000 unge vil blive budt velkommen i det nye campområde . Kombinationen af en række forskellige indsatser skal inspirere til demokratisk engagement blandt unge og sikre, at unge selv kommer til orde på Folkemødet.

FAKTA

  • Tuborgfondet og Folkemødet har indgået et partnerskab og vil over de næste fem år engagere 18.000 unge i Folkemødet.

  • Som led i indsatsen etableres blandt andet fælles events, og et nyt campområde, hvor 2000 unge allerede i 2022 kan overnatte og mødes på tværs under Folkemødet.

  • Tuborgfondet støtter projektet med 8,6 mio. kr. i perioden 2022-2026.

Om Tuborgfondet

Tuborgfondet styrker unges muligheder for at realisere deres drømme og idéer sammen med andre unge og få indflydelse på fremtidens bæredygtige samfund. Fondet uddeler ca. 60 mio. kr. om året inden for fire indsatsområder, herunder demokrati. Tuborgfondet skruer op for unges stemme og deltagelse, for et demokratisk samfund skal genopfindes og gøres stærkt af hver ny generation. Vi støtter aktiviteter, der fremmer unges indflydelse i samfundet og demokratiske processer, og som styrker deres oplevelse af, at deres mening og engagement tæller.

Om Folkemødet

Det primære formål med Folkemødet er at styrke det danske demokrati ved at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere. Med sine 65.000 deltagere er Folkemødet en af Danmarks største demokratiske begivenheder. Folkemødet foregår hvert år i uge 24 i havnebyen Allinge på Bornholm, som omdannes til et mødested, hvor borgere, partier, foreninger, erhvervsliv og organisationer kan mødes på tværs af generationer, politiske og sociale skel for at dyrke den demokratiske samtale. Folkemødet 2022 bliver afholdt 16.-19. juni 2022.