Search

KUNST PÅ FOLKEMØDET 2024

 

På Folkemødet debatterer vi vores samfund og går i dialog med og for demokratiet. Kunsten spiller en stor rolle i at skabe fællesskaber, give stemme på en ny måde og sætte fokus på udfordringer og potentielt løsninger på selv samme udfordringer. Herunder kan du se de værker og installationer, som du kan opleve på Folkemødet 2024.

Unfair Game

Af det Kongelige Akademis studerende på Institut for Bygningskunst og Design i samarbejde med København Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, Bevica Fonden, Fonden Ensomme Gamles Værn og Helsefonden

"Unfair Game" er designet til at repræsentere den ulige adgang, som mange mennesker oplever i deres daglige liv. Mens nogle har privilegiet at kunne navigere frit og ubesværet gennem omgivelserne møder andre barrierer og udfordringer, der gør selv de simpleste handlinger ting svære.

Stik Piben Ind & Lyt

Af Jonas "Pindhund" Hallberg

”Stik Piben Ind & Lyt” er en kærlig reminder om demokratiets forudsætninger og spilleregler. Vi må mene og sige det, vi vil, men lad os huske at tale pænt og i respekt for hinanden og være den gode tilhører, der lytter. I samtaleboksen ”Stik Piben Ind & Lyt” genopfrisker vi disciplinen ”tal pænt” og ”stik piben ind og lyt”, inden vi går ud til Folkemødets mange meninger og debatter.

Det handler OGSÅ om dig

Af fotograf Claus Bech og Trygfonden

"Det handler OGSÅ om dig" er en fotoudstilling, der består af 18 fotos med tilhørende tekster, der viser forskellige former for fællesskaber, som er med til at øge trivslen blandt børn, voksne og ældre mennesker. Der er blandt andet fotos af skydetræning for børn med ADHD, motionsfællesskab blandt kolleger og fællesspisning for dem, der savner selskab.

Vælg et kort

Af det Kongelige Akademis studerende på Institut for Bygningskunst og Design i samarbejde med København Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, Bevica Fonden, Fonden Ensomme Gamles Værn og Helsefonden

"Vælg et Kort" udfordrer stigmatiseringen af ældre og gamle mennesker. Gennem genoplivningen af faktiske kort reflekterer projektet over kontrasten mellem fejringen af fødselsdage og de ofte stigmatiserende ord, der bruges om at blive ældre. Publikum inviteres til at udforske deres egne følelser og fordomme om aldring i et sikkert og inkluderende rum.

FAGLÆRT

Af TEC

Udstillingen er en hyldest af håndværksfagene. Beretninger fortalt gennem billeder og med egne ord fra et lille udsnit af Danmarks kommende håndværkere. Det er en samling portrætter af mennesker med vidt forskellig baggrund, men med en fælles drivkraft: ønsket om at gøre sig umage, specialisere sig og skabe forandring.

Med elevernes tanker, håb og drømme i centrum håber vi at kunne inspirere til nye samtaler om uddannelse og arbejde – på tværs af fag, køn, generationer og interesser.

A Softer Statement

Af Mette Hartung Kirkegaard i samarbejde med ArtPolitico

I klipperne langs med Møllenæsstien vil billedkunstner Mette Hartung Kirkegaard, i samarbejde med ArtPolitico, vise kunstværket A Softer Statement. Det er et stort, stedsspecifikt værk bestående af farverigt stof, som klæbes fast på klippefladerne for at give indtryk af, at der er malet på landskabet.

Med A Softer Statement indgår Mette Hartung Kirkegaard i dialog med klipperne for at visualisere den magi, der kan opstå mellem menneske og sted, og værket er en hyldest til klipperne i Allinge – hendes barndomsby. Samtidigt peger hun på en anden måde at samtale på, blødt og poetisk, som et modspil til den retorik, der ofte findes i den politiske debat.

FOLK

'Folk' en portrætudstilling, som hylder demokratiets diversitet og deltagere på Folkemødet. For fjerde gang har den prisbelønnede fotograf Martin Thaulow lavet udstillingen i partnerskab med Folkemødet. Portrætterne er taget på gader og stræder i Allinge under Folkemødet, der hvor fotografen har mødt folk. Portrætudstillingen er blevet til en tilbagevendende begivenhed, og kan i år kan opleves i Kirkegade. Se mere på www.martinthaulow.com 

Syria Advocacy Corner

Af Good people

I Dachells anlæg kan Caesar fotos opleves. En serie på 30 fotos, som er udvalgt fra mere end 50.000 fotografier, der dokumenterer tortur og masseudryddelse, begået af det syriske regime. Billederne blev taget af Caesar (kode navn), en militærdesertør, som har taget og smuglet fotografierne ud af Syrien. Caesar fotos har tidligere været vist på US Holocaust Memorial Museum, Europa-Parlamentet og FN's hovedkvarter i New York. Da udstillingen er grafisk og ikke egnet til et bredt, ungt publikum, vil den være tilgængelig i tommelfingerstørrelse, og skal ses derfor ses gennem et forstørrelsesglas.

I samme område, i og omkring stenhytten i Danchells anlæg, facilitere Good people et engagement omkring syrernes kamp for frihed, menneskerettigheder og ansvarlighed - herunder gennem visninger af korte trailere fra Syrian Doc Days (dokumentarfilmfestivalen), der årligt arrangeres af Finjan i København, som også vil være tilstede.

Echoes of War

Af Liucija Ivascuk, ceramicist, student at the Royal Danish Academy

Millions of Ukrainians live in a war zone. Have you ever wondered what that feels like?

Voices of the future

Af Martin Thaulow

Martin Thaulows fotoudstilling 'Voices of the Future' viser historier og portrætter af det ukrainske folk og skildrer den indvirkning, Ruslands fuldskala-invasion har på deres liv. Udstillingen er højaktuel, da ingen ved, hvor Ukraine står efter valget i USA til november, og den i øvrigt stigende globale splittelse til at støtte kampen mod Rusland og Putin. Udstillingen fokuserer på stærke personligheder og historier, som Martin Thaulow har mødt og indsamlet under rejser til Ukraine, Polen, Letland og i Danmark siden krigens start den 24. februar 2022. Udstillingen har tidligere været vist i Letland og på museet FLUGT i Oksbøl.