Search

TRANSPORT & PARKERING

Hvordan kommer jeg til Folkemødet? Hvordan kommer jeg rundt på Bornholm under Folkemødet?
Her på siden finder du al den information om transport til, fra og under Folkemødet, som du har brug for.

Sådan kommer du til Bornholm

Tag færgen til Bornholm

Har du egen bil eller anden mulighed for selv at blive fragtet til Sverige, kan Bornholmslinjen sejle dig direkte videre fra Ystad til Rønne.
Bornholmslinjen tilbyder en række afgange fra Ystad til Rønne i dagene omkring Folkemødet, men der er også mulighed for at hoppe på natfærgen i Køge - med eller uden bil – som ligeledes fragter dig hele vejen til Rønne.

Book din billet til Bornholmslinjen her.

Bus fra København til Rønne

Lader du bilen stå derhjemme, er det muligt at stige på bussen i København og blive transporteret hele vejen til Rønne. Du kan benytte dig af følgende busselskaber:

Kombardo Expressen
Bornholmerbussen
Rute 700

Tag flyet til Bornholm

Er du ikke søstærk, er der også mulighed for at tage flyet til Rønne. Med DAT kan du flyve fra hele Danmark til Bornholm.
DAT har afgange fra København, Billund, Aalborg og Århus til Rønne.

Du kan booke din billet til DAT her.

Trafik på Bornholm og i Allinge

BAT sørger for offentlig bustransport fra Rønne Lufthavn inden for 45 minutter efter ankomst af fly fra Billund, Aalborg og København. Det tager ca. 45 min til Allinge.

På Rønne Havn kører BAT offentlig bustransport umiddelbart efter ankomst af færgen.

BAT-busser under Folkemødet

Al busbetjening af Allinge og Sandvig sker i perioden fra og med torsdag d. 17. juni klokken 05.00 til og med lørdag 19. juni kl. 23.59 til og fra Kirkepladsen i Allinge.

BAT’s ordinære betjening af Sandvig er annulleret i perioden 17.-19. juni. I stedet køres fra Kirkepladsen til Sandvig Gl. Station via Slotslyngen. Dette gælder kun ruterne 7 og 8.

Ruterne 1, 2 og 10 har Kirkepladsen som endestation og kommer ikke til Slotslyngen og Sandvig.

Regionale ruter

BAT kører alle regionale ruter, der normalt vil køre til Allinge, Sandvig og Hammershus til Kirkepladsen, og derfra videre med den afgangstid, der normalt ville være gældende for bussen på Lindeplads udgående retning eller fra Hammershus for busser, der ellers ville køre gennem Slotslyngen.

Dubleringsbusser (Ekstrabusser til og fra Folkemødet)

Der køres en korridor vest mellem Lufthavnen – Rønne – Hasle - Kirkepladsen, denne bus kører tilpasset til flyankomster og -afgange. Denne køreplan sættes op på Kirkepladsen, i Lufthavnen, Rønne Havn og på Rejseplanen.

Se køreplanen til og fra Rønne Lufthavn

Torsdag til lørdag køres der i perioden 07.00 til 23.00 fra Kirkepladsen.

Der køres en korridor øst mellem Kirkepladsen - Gudhjem - Svaneke – Nexø - Dueodde, denne rute betjenes af rute 7. Der indsættes ekstrabusser som rute 7 kl. 12.00, 16.00, 18.00 og 23.00.

Du kan læse mere på www.bat.dk og på www.rejseplanen.dk

Skolebus til Kongeskær

Skolens elever og personale køres til og fra Allinge torsdag d. 17. og fredag d. 18. juni via Kirkepladsen.

Natbusser fra Allinge til Rønne:

Torsdag nat (natten til fredag)
Kl. 00:59 Allinge – Rønne (Gudhjem via Sandvig)

Fredag nat (natten til lørdag)
Kl. 00:59 Allinge – Rønne (Gudhjem via Sandvig)
Kl. 02:59 Allinge (Gudhjem via Sandvig)

Lørdag nat (natten til søndag)
Kl. 00:59 Allinge – Rønne (Gudhjem via Sandvig)
Kl. 02:59 Allinge (Gudhjem via Sandvig)

Køb af BAT busbillet: Køb billet på mobilen via rejseplanens app eller betal med Mobilepay i bussen. Det er ikke muligt at betale med kontanter.

Trafikomlægninger ifm. Folkemødet

Det er et meget mindre Folkemøde i Allinge i år, og det betyder, at der er færre trafikale omlægninger end tidligere, men for at sikre blandt andet redningskøretøjers mulighed for passage, vil der være ændringer, der kan påvirke din dagligdag. Vi skal beklage de gener, det måtte medføre i de dage, Folkemødet varer.

Kort fortalt

 • En del af Havnegade bliver gågade (varekørsel undtaget)

 • Sverigesvej med P-pladser bliver spærret (varekørsel undtaget), så gæster kan ombytte deres billetter til armbånd

 • BAT-busser kører fra Kirkepladsen, som derfor afspærres

 • På Strandvejen skal man køre langsommere end normalt

 • Der vil være parkeringsforbund på en række veje af hensyn til både redningskøretøjers passage og trafikafvikling. Der henvises til at parkere på andre veje og pladser i perioden.


Flere detaljer om trafikomlægningerne

Disse veje vil være spærret for motorkøretøjer:

 • Sverigesvej med tilhørende pladser fra onsdag den 16. juni om morgenen til forventet mandag den 21. juni kl. 16.00 – varekørsel efter aftale undtaget.

 • Kirkepladsen med tilstødende veje fra onsdag den 16. juni midt på eftermiddagen.

 • Bertel Haarders Vej fra mandag den 14. juni kl. 12.00 til mandag den 21. juni kl. 9.00.

 • Havnegade fra Nørregade/Sverigesvej til Skomagerstræde fra torsdag den 17. juni kl. 7.00 til søndag morgen ca. kl. 7.00 - varekørsel undtaget indtil kl. 9.00.

 • Afspærringerne vil i videst muligt omfang blive fjernet/vejene gjort passable i løbet af eftermiddagen søndag den 20. juni. Enkelte mindre veje dog først i løbet af mandag den 21. juni. I disse tilfælde vil destinationen kunne tilkøres ad andre veje.

Kirkepladsen

Da busbetjeningen af Allinge sker fra Kirkepladsen vil der kun være adgang for BAT-busser til Kirkepladsen fra torsdag den 17. juni kl. 5.00 til forventet søndag den 20. juni kl. 08.00. I Pilegade mellem Kirkepladsen og Vestergade/Lindeplads samt Storegade fra Birkevænget vil kørsel kun være tilladt for BAT-busser og beboere. Som konsekvens heraf vil følgende veje vil blive berørte:

 • Grummeløkkegade og Søndergade vil være spærret ved Storegade

 • Kirkestræde og Kirkegade vil være spærrede ved Kirkepladsen

 • Skomagerstræde ophæves ensretningen, men kørsel i begge retninger vil være forbudt, varekørsel vil være undtaget.

Parkering, hastighedssænkning og ensretning

Af hensyn til trafikafviklingen, herunder kørsel med BAT-busser og redningskøretøjer, vil der være parkerings- eller standsningsforbud på følgende strækninger, samt hastighedssænkning på nogle af strækningerne:

 • Vestergade, Lindeplads, Nørregade samt Havnegade fra Nørregade mod nord, samt Strandvejen ud til Kongeskærskolen, hvor der vil være standsningsforbud på den sidstnævnte strækning.

 • Pilegade fra Vestergade/Lindeplads mod Pilebroen, samt Pilebroen, Egevej, Pilebakken og Møllevangen. BAT busser vil være undtaget parkeringsforbuddet på Møllevangen.

 • Efter vurdering vil der være parkeringsforbud på tilstødende veje. • Bryggeristræde vil være spærret ved Vestergade.

Følgende veje vil være ensrettede:

 • Pilegade fra Vestergade/Lindeplads mod Pilebroen

 • Møllevangen mod Vestergade

 • Birkevænget mod Birkebakken.

Offentlige parkeringspladser under Folkemødet

Der vil være parkeringsmuligheder her: P1 i Pilegade, 2.000 pladser og P3 ved Egevej, 1.600 pladser med primær til- og frakørsel til begge P-pladser via adgangsvejen fra Nordre Borrelyngvej.


Handicapparkering

Der vil være handicapparkering ved Kongeskærskolen og ved pladserne nord og syd for den tidligere brandstation (Havnegade 51), samlet set ca. 40 handicap P-pladser.


Cykelparkering

Der opsættes cykelstativer på en del af Sverigesvejs parkeringsareal øst for lodsstationen og på busvendepladsen nord for Idrætshallen på Strandvejen.


Parkering for beboere og erhvervsdrivende

På grund af det mindre Folkemøde med færre trafikale ændringer bliver der ikke etableret midlertidig parkering for beboere og erhvervsdrivende. Beboere, som er berørt af parkerings- eller standsningsforbuddet henvises til nærliggende veje og pladser, som ikke er omfattet af parkeringsforbuddet. Vi håber på forståelse.