Search

DIALOGPRISEN

Hvert år uddeles Dialogprisen til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år samt under Folkemødet. Dialogprisen gives som hæder til en politiker, der forstår samtalens kunst - en der ikke bare taler, men taler med os.


Torsten Gejl vinder Dialogprisen 2023

Torsten Gejl (Å) modtager årets Dialogpris på Folkemødet 2023. Han er valgt af borgere og gæster på Folkemødet til at modtage prisen, som blev uddelt lørdag aften på Folkemødets Hovedscene.

Som baggrund for nomineringen påpeges det, at Torsten Gejl er kendetegnet ved sit evige engagement, der får ham til at stille sig til rådighed og gå i dialog med både medier, befolkningen og sine kollegaer. Torsten har under en længere periode været en enmandshær på borgen for sit parti og på samme tid formået at være en del af flere politiske aftaler, være til rådighed for pressen og kollegaer, og ikke mindst stadig værne om at være i dialog med sine vælgere. Torsten kunne desværre ikke selv være til stede for at modtage prisen, og derfor troppede hans søster Trisse op for at tage imod prisen. 

En helt særlig statuette

Torsten Gejl modtager en særlig statuette, som kunstneren Anna Maria Sand Jensen har lavet. Bag udtrykket ligger en refleksion over hvad dialog er. Med udgangspunkt i puslespilsbrikker og deres egenskaber i at være forskellige i form og farve - men samtidig have ét sted, hvor de kan forbindes og hænge sammen, voksede idéen bag statuetten frem. For gennem dialog kan holdninger vendes i søgen efter ligheder, og trods kontraster og uenighed, kan man mødes i enighed.    

Statuetten består derfor af to dele af forskellig karakter, som søger mod hinanden og passer sammen som én samlet form. Det kommer også frem i det kunstneriske udtryk og formgivning. Med én del som er keramik og glas som den anden, med deres modsætningsfyldte overflader, stoflighed og gennemsigtighed adskiller de sig fra hinanden, men kan passe sammen. 

TIDLIGERE VINDERE AF DIALOGPRISEN

2022: Marie Stærke

2021: Aaja Chemnitz Larsen

2019: Christina Krzyrosiak Hansen 

2018: Jacob Mark

2017: Liselott Blixt

2016: Uffe Elbæk

2015: Ida Auken

2014: Pia Olsen Dyhr

2013: Esben Lunde Larsen

FAKTA OM DIALOGPRISEN

Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter.

De fem nominerede er udvalgt af juryen bag Dialogprisen. Medlemmerne af juryen er: Vibe Klarup, formand i Foreningen Folkemødet, Chris Preuss, formand for DUF, Søren Kaster, direktør i Lead og Per Paludan Hansen, Formand i DFS.

 

Dialogprisen er skabt af Foreningen Folkemødet, Lead Agency, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdomsfællesråd (DUF).