Search

DIALOGPRISEN

Hvert år uddeles Dialogprisen til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år samt under Folkemødet. Dialogprisen gives som hæder til en politiker, der forstår samtalens kunst - en der ikke bare taler, men taler med os.


Marie Stærke vinder Dialogprisen 2022


Folkemødets Dialogpris uddeles hvert år til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter. Prisen blev her til aften uddelt på Folkemødet 2022 til 'Demokratiets aften' på Hovedscenen. 

Det var Køges borgmester, Marie Stærke, der endte med at modtage den store hæderpris. Marie Stærke har været borgmester i Køge siden 2018, og hun vinder prisen netop fordi hun formår at være en repræsentant for borgerne i Køge, hvor alle føler, at de kender hende. Hun er en repræsentant for borgerne og tilgængelig på de sociale medier, såvel som til torvedag i byen. 

Marie Stærke udtalte selv, da hun blev Køges borgmester, at hun ville sørge for en model for god dialog i kommunen. Dette kan man sandelig sige, at hun er lykkedes med, og det er også derfor, at hun ender med at vinde årets Dialogpris.

TIDLIGERE VINDERE AF DIALOGPRISEN

2021: Aaja Chemnitz Larsen

2019: Christina Krzyrosiak Hansen 

2018: Jacob Mark

2017: Liselott Blixt

2016: Uffe Elbæk

2015: Ida Auken

2014: Pia Olsen Dyhr

2013: Esben Lunde Larsen

FAKTA OM DIALOGPRISEN

Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter.

De fem nominerede er udvalgt af juryen bag Dialogprisen. Medlemmerne af juryen er: Vibe Klarup, formand i Foreningen Folkemødet, Chris Preuss, formand for DUF, Søren Kaster, direktør i Lead og Per Paludan Hansen, Formand i DFS.

 

Dialogprisen er skabt af Foreningen Folkemødet, Lead Agency, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdomsfællesråd (DUF).