Search

FOLKEMØDET VENDER TRISTE CORONA-ÅR TIL OVERSKUD

Den 23. marts var der generalforsamling i Foreningen Folkemødet. Her blev den siddende bestyrelse genvalgt og et positivt regnskab for 2022 godkendt. Et genrejst Folkemøde og fire solskinsdage gav et overskud på 1.025.085 kr. der overføres til den begrænsede egenkapital.


Det var en stolt bestyrelse der torsdag den 23. marts kunne samle medlemmer af Foreningen Folkemødet til en dag i demokratiets tegn. Her kunne man nemlig berette om et Folkemøde tilbage i fuld form efter to år med corona. Til Folkemødet 2022 var de mange tusinder deltagere og den helt rigtige folkemødestemning nemlig tilbage. Krydret med solskinsvejr betød det også at man kunne fremlægge et årsregnskab der viste et overskud på lige over en million kr. Et positivt resultat der falder på et tørt sted. Foreningen kom nemlig ud af 2020 med et underskud på næsten 400.000 kr., og opnåede kun et begrænset overskud på 117.000 kr. i 2021. Overskuddet for 2022 overføres til Foreningens egenkapital der nu lyder på 2.272.129 kr.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Peter Christiansen, er glad for resultatet og påpeger nødvendigheden i at organisationen konsoliderer sig:

“Vi er selvfølgelig glade og stolte over det resultat der er opnået i 2022. Men corona-årene har vist hvor skrøbelig en organisation Foreningen Folkemødet stadig er. Man hang i med det sidste i 2020 og kom med hjælp fra lokale fonde, Regionskommunen og Kulturministeriet igennem 2021. Nu er Folkemødet tilbage i fuld form og det er dejligt. Men vi skal opbygge en større robusthed, så vi også kan klare de hårde år og en regnvejrsdag eller to i uge 24.”

Til generalforsamlingen blev den siddende bestyrelse genvalgt. Udover generalforsamling stod dagen på inspirerende oplæg, workshop og samtale-gåture i Allinge om fremtidens Folkemøde.

FAKTA:

  • Folkemødet 2023 afholdes den 15.-17. juni.

  • Foreningen Folkemødet består af syv personer, herunder den til hver tid siddende bornholmske borgmester. Bestyrelsen vælges blandt foreningens 25 medlemmer. Se alle medlemmer og bestyrelse her.